URMATOAREA CONFERINTA INCEPE IN:

Despre noi

 

De ce o Școală de apologetică?

Pentru că în fiecare zi ni se pun întrebări și ne punem noi  înșine întrebări cu privire la credința creștină.  Întrebările sunt expresia unei căutări după adevăr și a setei după Dumnezeu.

Pentru că suntem într-un mediu intelectual complex în care sunt multe voci care vor să ne atragă în direcția lor – de la spiritualitatea orientală difuză, până la rigiditatea islamului sau a unor grupări eretice pseudo-creștine, de la agnosticism la ateism sau chiar nihilism.

Pentru că mulți oameni nu au primit răspuns la întrebările lor, s-au descurajat în credință și unii au abandonat complet calea Domnului Isus Cristos.

Pentru că  Acela care este Calea, Adevărul și Viața ne-a poruncit să fim pregătiți să răspundem oricui ne cere socoteală de nădejdea care este în noi – și să o facem cu blândețe, cu respect și cu integritate.

Școala de Apologetică este o inițiativă comună a Societății Misionare Române și Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din Republica Moldova, care s-a născut în august 2013. Startul proiectului a început la Vatici cu o Şcoală de Vară de Apologetică.

Apologetica, sau apărarea credinței, este necesară în lumea noastră deoarece suntem asaltați de numeroase curente de idei. Ținând cont de toate informațiile disponibile – cărți, internet, radio, TV – nu mai avem scuze dacă nu știm să răspundem celor care ne pun întrebări cu privire la credința creștină.

Scopul nostru este să oferim materiale relevante, articole, comentarii, link-uri, evenimente, răspunsuri la întrebări pentru ca să fiți edificați în credință și să împărtășiți cu alții mesajul aducător de viață al Domnului Isus Cristos.

Dorim ca orice dialog să fie purtat în spiritul dragostei creștine și al respectului față de interlocutor, chiar și atunci când părerile sau interpretările noastre diferă. Vrem să facem lumină, nu scântei!

 

© 2016 Şcoala de Apologetică. Toate drepturile rezervate!